background
Aktuelno
28 Okt 2016
Komentara 0

Vaš restoran na TripAdvisor-u

Svakog mjeseca, TripAdvisor obavještava više od 375 miliona korisnika o izboru restorana i, kako tvrdi 82% vlasnika objekata, ima izuzetno pozitivan uticaj na ugostiteljsku djelatnost, što je dovoljan razlog da postane jedan od glavnih kanala komunikacije. Predstavljanjem na ovom sajtu dobijate idealnu priliku da vašem restoranu obezbijedite internacionalnu vidljivost. 

Za bolji rejting i vidljivost restorana ili bilo kog drugog uslužnog objekta, poželjno je naći se na ovom kanalu promocije. Na profilu se mogu postavljati fotografije, kako od strane administratora profila, tako i od strane gostiju koji komentarišu i ocjenjuju restoran. Kroz fotografije ambijenta, hrane i pića, gostima se približava ponuda restorana, pa treba voditi računa da se odaberu samo one najbolje. 

Redovno praćenje komentara gostiju i blagovremeno i adekvatno odgovaranje na pitanja je neophodno. Prateći komentare, dobijate informacije o tome šta se gostima dopada a šta zamjeraju, što vam može unaprijediti posao prilikom kreiranja marketing i poslovnih strategija i aktivnosti. 

Ima onih koji prije svakog izlaska u grad ili posjete novog mjesta, posjećuju profile restorana/klubova na TripAdvisor-u. Bilo da ste dio te grupe ili ne, iskustva ljudi koji su prethodno bili na tom mjestu će vam sigurno pomoći da donesete konačnu odluku ili vas uputiti na koje segmente da obratite pažnju prilikom posjete. 

Mogućnost online rezervacije

Na TripAdvisor-u možete napraviti i korak dalje, i omogućiti online rezervacije stola u vašem restoranu.

Kada je riječ o rezervaciji, TripAdvisor je odabrao thefork tehnologiju, koja u svega par klikova omogućava da rezervišete svoje mjesto u željenom restoranu. Thefork, rezervacioni sistem, je izabran kao ekskluzivni dio TripAdvisor-a koji pruža više od 34.000 restorana u bilo koje vrijeme, po najboljoj cijeni. Ovaj rezervacioni sistem vam omogućava sledeće: 

  • primanje  rezervacije 24h na dan, sedam dana u sedmici,

  • slanje automatskih odgovora vašim gostima u skladu sa vašim slobodnim kapacitetima i

  • upravljanje online rezervacijama, kako biste omogućili maksimalnu popunjenost vaših kapaciteta.

Sa TripAdvisor-om i thefork-om, stvarate globalnu vidljivost i prepoznatljivost. Među brojnom konkurencijom i sa velikim brojem klijenata, ove platforme će vam omogućiti da obezbijedite svom restoranu povećanje posjeta, brzu i jednostavnu rezervaciju, te razmjenu iskustva među vašim stalnim i budućim gostima.

Multijezični rezervacioni sistem

Za putnike je veoma teško da naprave rezervaciju na stranom jeziku, jer žele da u što kraćem roku i na što jednostavniji način rezervišu mjesto u preporučenom restoranu. Rušeći jezičku barijeru, TripAdvisor i thefork su olakšali proces, nudeći rezervacije na maternjem jeziku korisnika. 

 
Pri odabiru kanala za komunikacju sa ciljanom publikom, poželjno je odabrati svega par njih, kako se resursi ne bi bespotrebno rasipali i kako bi se održao fokus. Ukoliko se vaša firma bavi uslužnom djelatnošću, a nemate kreiran profil na TripAdvisor-u, pravo je vrijeme da to učinite. Vaš restoran/uslužni objekat će “oživjeti” u online svijetu, što je neophodno za napredak u poslovanju. Komentari i ocjene vaših gostiju kao i fotografije koje objavljuju, stvoriće širu sliku o vašem restoranu, na osnovu čega će neki budući gost odlučiti da vas posjeti. Na taj način, kreira se tzv. marketing “od usta do usta” za koji se vjeruje da najviše doprinosi rastu prihoda.

Na ovom sajtu možete pronaći i cafe pizzeria-u Venom. Vodeći se našim iskustvom, toplo vam preporučujemo da se pridružite TripAdvisor zajednici. Vjerujte svojim gostima i oni će vam to višestruko uzvratiti. :)

Dodaj novi komenatar

Komentari