background
Aktuelno
14 Sep 2016
Komentara 0

BUDITE FIT UZ VENOM

Radosna vijest! U cilju podrške fit treninzima, Venom je proširio svoju ponudu novim stavkama u meniju, specijalno prilagođenim onima koji se bave zahtjevnim treninzima i koriste posebne režime ishrane.

Šta je krosfit?

Krosfit je fitnes režim koji se sastoji od učestalih, raznovrsnih, funkcionalnih vježbi visokog intenziteta. U pitanju su vježbe koje najbolje oslikavaju kombinaciju gimnastike, dizanja tegova, trčanja i veslanja.

Cilj treninga je postići najbolji mogući rezultat u obavljanju određene vježbe za najkraće moguće vrijeme. Nema takmičenja, nema ugledanja na druge, “obarate” jedino lični rekord.

Kako se po mnogo čemu razlikuje od klasičnih treninga u teretani, tako u krosfitu postoje i neki termini, karakteristični samo za njega:

  1. BoxSala u kojoj se trenira je najčešće sagrađena od betonskih ploča, podsjeća na kutiju iliti “box”, pa stoga i takav naziv za nju. U sali nema ogledala i poster, samo potrebne sprave, tabla za upisivanje rezultata i ekipa koja trenira.

  2. WOD - “Workout of the Day”. Trening dana je kombinacija vježbi sa propisanom težinom, vremenom i brojem ponavljanja za svaku vježbu.

  3. Lift - Izraz za “olimpijsko dizanje”.

  4. Clean, Jerk and Snatch - Vrste “olimpijskog dizanja” uz pomoć šipke sa tegovima. Ove vježbe najbolje pomažu u izgradnji snage.

  5. AMRAP - “As Many Rounds As Possible”. Ponavljanje određene vježbe u zadatom vremenskom roku.

Razlika između krosfita i drugih vrsta treninga je u tome što krosfit predstavlja sveobuhvatni fitnes program, koji je u relativno kratkom vremenskom periodu mjerljiv i vidljiv. Iako nimalo lak, ovaj trening je dostupan svima bez obzira na pol i fizičku spremnost.

Ovu vrstu treninga možete probati u "Krosfit Fearless Montenegro" klubu, koji, pored fizičkog usavršavanja, pruža mogućnost vježbanja u grupnim treninzima, čime se stvara prijateljsko okruženje. “Fearless” klub vodi stručno lice koje se trudi da vježbe prilagodi mogućnostima svakog člana i tako podstakne bolju atmosferu za treniranje i druženje.

Venom jela za fit ishranu

Već smo pomenuli da su treninzi krosfita visokog intenziteta i da je potrebna maksimalna posvećenost treningu.

Pored toga, potrebna je i maksimalna posvećenost režimu ishrane. Treniranje krosfita zahtijeva visoko proteinsku ishranu, koja je organizmu potrebna da bi mogao da iznese trening do kraja. Pa stoga, ukoliko odlučite da počnete sa krosfitom ili nekim sličnim zahtjevnim treningom, treba da imate u vidu da treninzima treba uskladiti dijetu, kako bi isti imao efekta. Inspirisani pričom koju krosfit širi i imajući u vidu različita interesovanja, zahtjeve i ukuse naših gostiju - vas, odlučili smo da u našem meniju uvedemo nekoliko novih jela. Ovom prilikom ćemo vam predstaviti dva - sendvič “Snatch” i visokoproteinski obrok “Lift”.

Sendvič Snatch. Snatch je pravljen po poznatoj recepturi u svijetu i preporučuje se za sve one koji se hrane u skladu sa visokoproteinskom ishranom, ali i za sve sladokusce. Pravi se lako, samo je potrebno da ne odstupate od recepta.

Recept: od tosta hljeba napraviti prženice, premazati ih kikiriki puterom, posuti lanenim sjemenkama, pa naređati kolutove banane. Ponavljati postupak, sve dok ne dobijete “kulu”, koju ćete na kraju posebno zasladiti sladoledom od vanile i čokoladnim prelivom.